Pismo Londonu

Dragi London,

7 dni do najine obletnice dragi London. 2 leti si ze pijeva zivce. Sva kot divji mustang in kavboj. Meces in meces ta laso, me ujames, privezes in zajahas, jaz pa te vedno znova vrzem iz sedla. Ne dam se, ne bos me pokoril. Se vec. Nadel si bom svoje skornje in ostroge, klobuk in laso. Karte se obracajo. Bezi, kolikor te noge nesejo, kajti prihajam pote. Ko bom koncal s tabo, te bodo v Tivoliju polnili v burgerje s kecapom pa majonez.

Z novim letom je prisla nova energija. Nov zanos. Novi nacrti. Nova misija. Do zdaj sem bil bolj za Luno, sedaj pa grem na njo zapiciti svojo zastavo. Ko sem prisel v London, sem bil porazenec, s stisnjenim repom med nogami sem pobegnil iz Slovenije, ker nisem imel vec energije se boriti proti sistemu in proti svojimi zmonostmi. Takrat si nisem bil vsec ne kot clovek, sin, brat, prijatelj, sodelavec… Nato pa si me ti zahrbtnez zvabil k sebi kot Odiseja sirene. Obljubljal si lepoto, harmonijo, upanje, sreco… Naivno sem zakorakal v vse pasti, ki si mi jih pretkano nastavljal, da bi me odpogumil iskanja. Pa si se ustel. Nisi me zlomil. Preplezal sem tvoje gore, preplaval tvoje reke, poklal sem tvoje minotavre in zapeljal tvoje sirene. Karkoli mi bos nastavil, bom unicil. Kajti spoznal sem, da iskanje srece zamegli moj um in ne vidim tega, kar je ze skozi pred mano. Sreca je v meni. V ljubezni, ki jo gojim do meni najdrazjih. Upanje ne bo utihnilo, dokler verjamem v svoje ideale in sanje. Harmonija je v pesmih, ki jih pisem na poti zivljenja, so zgodbe na katere naletim, so vse dobre in vse zle stvari, ki se mi zgodijo in so v resnici gorivo za zivljenje, kajti brez nesrece, ne bi nikoli cenil srece. Lepota je v vsem kar vidim, v maminih oceh ko vidi sina po dolgem casu, v bratovih besedah, ko izraza ponos, v prijateljih, ki ti ne dovolijo da cas vpliva na vase prijateljstvo, v ljubezni, ki vedno tli v jeci trdnjave, ki me sciti.

Zato ti pisem London, ker te ne potrebujem. Ti potrebujes mene. Potrebujes me, da uresnicim tvoje lazi, ki jih prodajas obupanim dusam. Potrebujes me, da te iz strasnega zmaja spremenim v Miki Misko in pokazem drugim, da nisi bav bav. In ko opravim s tabo je na vrsti Svet.

S spostovanjem,

Tvoj Lenart :*

10.1.2016, Nekje nad Evropo

image

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s