Workamo…

Evo, resno delo se je zacelo. Dolge, nepredvidljive izmene, ko ne ves kdaj bos koncal z dnevom. I love it! 🙂 Koncno. Nervoza se je koncno koncala, ker sem bil ze prekleto nestrpen, ko sem le postaval naokoli. Koncno spet prispevam druzbi. Torej, sedaj delam za agencijo Elements Personnel, ki zagotavlja zacasno delovno silo hotelom s petimi zvezdicami v centralnem Londonu. Kaj to pomeni zame? Pomeni, da so me (in 20 drugih) v enem popoldnevu izobrzili v vrhunskega postrescka. Na tem “crash courseu” smo se naucili osnov elegantne postrezbe. Ampak samo v teoriji. Mislim, da bo prav zabavno, ko bom prvic kroznik s 300funtovsko poslastico stregel kaksnem ambasadorju ali zvezdniku. Upam, da mu ne stresem cesa v narocje. Do sedaj sem delal na treh lokacijah, najprej v hotelu Claridge’s, kjer smo stregli na zarocni zabavi neke britanke in mehicana. Ne morem verjeti, koliko denarja so eni pripravljeni vrec v smeti za taksne zabave, ampak tako je vsaj sluzba zame 🙂 Drugic sem delal v hotelu Connaught. To pa je ORENG hotel. Standardi noro visoki. Sicer nisem izvedel koliko so sobe ali vecerja v taksni ustanovi, so mi pa povedali, da je popoldanski caj (caj + piskoti + toast) 41 funtov. Djabe. Za omenit je tudi to, da sem zakljucil z delom ob 2:30 ponoci, domov pa prisel po cetrti. To me je spomnilo, kaj mi je najmanj ljubo pri velikih mestih. Dolgi transporti. Izguba casa na busih in tubah je tu se bolj potencirana kot v Ljubljani na primer. No, po razmeroma kratkem spancu, me je dopoldan klicala iz agencije, ce sem pripravljen oddelati se eno izmeno, ki se je ravnokar pojavila, tako da sem ob 12.00 ze bil v Purple Dragonu.

To je edina lokacija s katero sodelujemo in ni hotel. V bistvu je to en ogromen klub za bogatunske otroke. Ogromne igralnice, otroski bazen, glasbena soba, kuhinjska soba. Eno veliko igrisce enostavno povedano. No v to igralnico pa spada tudi restavracija, ki zgleda kot navadna kantina, ampak ni. Hrana je na nivoju, kuharji vrhunski cene pa seveda ohoho. No, tu sem se prvic pocutil sproscenega, namrec to je edina lokacija, kjer je uniforma razmeroma casual. Kavbojke, teniske in kratka majica (drugje so vsepovsod formalne uniforme, vkljucno s srajcami, ki jih moramo imeti zaprte do vrha, s cimer sem sam imel najvec probleme, ker sem ocitno vrat ukradel gorili. Ze z dihanjem, sem skoraj strgal ovratnik, kaj sele ko sem imel malico 🙂 No kakorkoli, v Purple dragonu so me res lepo sprejeli, sodelavci so super prijazni in zabavni, tako da se ze dogovarjam, da bi cimvec svojih izmen pri njih oddelal. Mi gre pa ena stvar na zivce in to je, da nikjer ne srecam britancev. Tako da ce si kdo zeli v London izpilit anglescino…. Nej ne gre v London. Moji sodelavci so Cehi, Latvijke, Italijani, Spanci, Bolgarka, tudi baje ena nasa dela nekje, vendar je se nisem spoznal (res je ogromnen klub).

Ne vem ce sem omenil, ampak to je seveda privatni klub, za katerega obstatjo tri vrste clanstva. Srednja stane 3600 funtov na leto… Plus seveda, vsa hrana in pijaca, plus tecaji, na katere vpisujejo otroke. So pa to pac ljudje, ki si zelijo sprostitve in prezivljanja casa z otroci. Ena izmed zvezd, ki baje pogosto zahaja v ta klub je tudi gospod David Beckham, ce ste ze kdaj slisali zanj..?

No, vceraj so me malce bolj zgodaj spustili iz sluzbe, zato sva se dobila s prijateljico v centru in si se malce ogledala London. Prilagam slike, ki pa seveda ne bodo dovolj natancno opisale, fantasticnih razgledov, ki sva jih bila delezna vceraj.

Do naslednjic, ko bom imel kaj bolj zanimivega za pripovedat… 🙂

London Eye

London Eye

Veliki Beno!

Veliki Beno!

South Bank

South Bank

Veliki Beno!

Veliki Beno!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s