Let’s get it on

Oukej. Se nekaj dni kasneje. Zdaj mi je ze malo bolje jasno zakaj se gre. 😀 Sicer se mi kaj veliko ni dogajalo, ker sem planiral, da bom ze ta teden delal, pa se ni izslo, tako da to prihaja v prihajajocem tednu. No na eni fronti se je zacelo ze danes, ampak o tem vec kasneje.

Ko ljudje pravijo, da je v Londonu vse noro hitro, tega nihce ne vzame resno. Saj smo vsi, kdaj bili v Ljubljani ali Zagrebu, ko ljudje norijo mimo tebe in se ne menijo za nic kar jim stoji na poti. No, tukaj tega sicer ni. Seveda vsi hitijo, ampak ce se kdo zaleti vate, si vsi vzamejo tisto stotinko sekunde, da se opravicijo pa ceprav je bila recimo tvoja krivda. Tako, da ni to tisto kar je noro hitro. Moja izkusnja o divjem ritmu je bila, ko sem bil v sredo pri tej agenciji s katero sodelujem in smo imeli se sestanek  in se druzili… okol 2eh, so zaceli pocasi pakirati svoje stvari, ker se z jutrisnjim dnem prestavijo na novo lokacijo. No, saj to je se normalno. Nisem pa se mogel nacuditi, ko sem v petek okoli dvanajste prisel na to isto lokacijo po posto (za dokumente) in so v tem prostoru imeli postavljene nove mize, 10 racunalnikov in 10 novih ljudi, ki so delali, kot da so tu ze sto let. Dejansko se je cez noc tu ze ustalila nova firma. Ne vem kaksne izkusnje imate drugi, ampak v Sloveniji, ko se seli… Se seli!! 1 mesec. Pa se potem majo vsi izgovore, da so se komaj vselili pa ne vejo kje so stvari ipd. Meni je bilo to res zanimivo za videt.

Hostli so zanimivi. Sploh v taksnem mestu kot je London, ki je mesto vseh nacij in si en dan cimer s Spancem, Nigerijcem, Francozom, Avstralcem ipd. Ze naslednji dan pa so poleg tebe Korejci, Slovaki … No mene so francozarji naucil, da sem imel zmeraj prav, ko sem rekel da jih ne maram. Ta moj gnus do njihovega naroda se je se povecal, sedaj ko sem si nekaj dni delil sobo s 6imi. Dejansko mislijo, da so edini na svetu. Ne brigajo se nikogar razen zase in v takem “ekosistemu” kot je hostel to preprosto ne gre skozi. Pustimo to, da so hodili sredi noci domov. To je razumljivo in tudi sprejemljivo. Ok, teoreticno bi se razumel tudi dejstvo, da so si prisvojili nekatere postelje za svoje omare, da si hodil kot, da bi igral twister med njihovimi potovalkami, da si se sploh lahko prebil do svoje postelje. Recimo ajde! Ampak, da se pa NONSTOP glasno pogovarjajo, prizigajo luci, se smejijo in obmetavajo z blazinami ob 2eh zjutraj. To je bilo pa prevec. Sicer sem bil priden in molcal, vendar presentljivo so ostali cimri ponoreli in kricali, da so jih umirili. Zadnjo noc, so imeli avtobus ob 5ih zjutraj in oni so si lepo predstavljali, da bodo v sobi do 4ih, dokler ne bodo morali iti. In ker smo bili vsi ostali veseli, da gredo smo bili do polnoci se cisto sprosceni, ko so se ze dve uri pakirali, ker smo pricakovali, da bodo pocasi zakljuci, saj normalna oseba pakira pol ure. Oni niso normalni.. Ajde 2 uri imajo dovolj. Ampak ne. Okoli 1ih (nihce seveda ob njih ni mogel zaspati) je neka Spanka popizdila in jim dala 10 minut, da se speljejo, ce ne da jim bo vse pometala kar cez okno. Koncno so prestavili v visjo predstavo ampak se zmeraj je trajalo skoraj celo uro, da so koncno zapustili sobo. Pa z nikomer drugim ni bilo problema, pa kot pravim se menjajo skoraj vsak dan cimri. Cepci vglavnem. Res jih ne maram.

Ok bolj sproscene teme. J Danes sem zacel z “delom” kar tu v hostlu. Sem en dan vprasal, ce kaj potrebujejo in smo se dogovorili. Danes sem imel to probo, da vidimo ce sem sposoben delati v angleskem pubu. No sicer dela ni bilo prakticno nic, sem pa se le naucil nekaj zelo koristnih stvari o anglezih. Kot prvo, ne zanima jih NIC drugega kot pivo. Vin ne poznajo, karkoli jim das bodo zadovoljni. Smo mi veliko bolj zbircni, pa bi radi eni bolj suha eni bolj sladka vina pa to… Tukaj je samo rdece in belo. KONJAK!! O shit! Ok nas so naucil, da se konjak greje. Nacinov zato je vec. Eni imajo radi svecko pod kozarcem, nekateri toplo vodo, najbolj pravilen (francoski) nacin je seveda brez dodatnega gretja, samo s telesno temperaturo, medtem ko drzis kozarec v dlani. Tukaj ga pijejo s polnim kozarcem ledu. Kar gre seveda totalno kontra ucinku, saj je point konjaka aroma, ki jo spusti ko se segreje. Tudi druge stvari so sila cudne za nase standarde, ampak pri pivu so me pa tudi presnetili, saj tle nihce ne mara pence na pivu. Mi imamo navado, da more bit 2 prsta pence, da zgleda svez, pa tut fajn je dobiti brkice po prvem pozirku. Ko sem Keithu (redna stranka, ki je v moji izmeni spil 11 Guinessov), prvega natocil z malce pene (niti za prst), me je prisili da sem mu dotocil do vrha. Tu za penco mislijo, da jim odziras njihov pircek. “I ordered a pint, I want the w

Moj hostel

Moj hostel

hole fucking pint, not just a half of it!” Sicer so pa izjemno prijazni. Takoj sem se moral vsem predstaviti in smo klepetali. Prisedel je tudi neki Irec in poskusal klepetati z mano… Ampak njih pa ne stekam nic. To  sploh ni anglescina.

No nic kaj pretresljivega se ni zgodilo, edino ena opazka se. Pri nas mamo nase juzne brate, ki se naokol vozijo z mercedezi s spuscenimi stekli in glasbo, da se jo slisi tri ulice naprej in nazaj, tukaj je pa isto. Sam, da so tukaj Perzijci in Indijci.

To je to zaenkrat. Ta teden se zares zacne dogajat, tko da bom kej bolj zanimivga lah sporocal.

Cheers!

Advertisements

One thought on “Let’s get it on

  1. Haha, Lenart! Tudi sama sem spocetka delala v pubih in cafejih… in so me stranke ucile pivo tocit… mi je pa postal angleski Ale blazno vsec… tudi natakanje istega… 😀 Je treba misice uporabit.

    Ja, za pijaco pa res niso zbircni… za pivo se nekako, pa kak viski.. ampak o ostalem nimajo pojma.. 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s